Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Rosengård FF 22 15 3 4 48
2 Borstahusens BK 22 14 3 5 45
3 Husie IF 22 12 5 5 41
4 Furulunds IK 22 12 4 6 40
5 Uppåkra IF 22 12 4 6 40
6 Dalby GIF 22 10 2 10 32
7 Teknologkårens IF 22 9 4 9 31
8 AIF Barrikaden 22 9 4 9 31
9 Linero IF 22 7 4 11 25
10 Billeberga GIF 22 6 2 14 20
11 BK Fram 22 3 3 16 12
12 Skånekurd FF 22 2 4 16 10

Match

Borstahusens BK

4 - 1
28 april 2018
14:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Borstahusens BK - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Victor L, Viktor T, Marius, Jonathan T – Siseko, Alex, Philip, Oskar W – Mattias A – Henke

Avbytare var Albin som spelade sista halvtimmen som mittback, Simon som spelade sista 25 som vänsteranfallare, Mikael K och Shershah som spelade sista 20 som vänsterback resp. mitt-(?)mittfältare samt Max som inte spelade alls.

Om jag ska ta till årets hittills klaraste understatement i mina referat började vi inte bra. Vi var väldigt passiva och när våra motståndare dessutom verkade maximalt inspirerade så hade Mikael redan under de första 13 minuterna tvingats till fyra kvalificerade räddningar. Så långt och en tid till såg det ut som att det skiljde två divisioner mellan lagen alternativt att det handlade om ett P16-lag mot ett seniorlag. Vi blev frånsprungna och avdribblade, vi höll inte alls våra positioner och det var ofta jättelångt inte bara mellan utan också inom lagdelarna, vi var tvåa på alla bollar och vann trots att vi var ett betydligt längre lag än de ingenting i luften (glömde jag något att klaga på?:))

I den 19:e minuten kunde vi faktiskt ändå tagit en extremt orättvis ledning när Philip på ett högerinlägg, där målvakten inte hunnit förflytta sig, var ytterst nära att nicka in bollen i den bortre övergivna delen av målet. Han fick dock lite för tunn touch på bollen så att den istället gick tätt utanför stolpen.

Precis när man så smått började hoppas att vi rett ut den allra värsta anstormningen fick istället Borstahusen retroaktiv utdelning på sin överlägsenhet när de kunde göra hela tre mål inom 9 minuter. På det första missbedömde nog Mikael situationen och hans utrusning blev aningen för sen så att deras spelare kunde runda honom och en av våra backar och enkelt kunde rulla in bollen. Därmed var Mikaels, på så när som några få minuter, 5 timmar långa nolla bruten. De två andra målen kom båda i tilltrasslade situationer framför mål där de var mer på hugget än vi och kunde stöta in bollen från nära håll utan chans för Mikael, det första via ribban.

Precis innan deras 3-0 hade vi en väldigt bra chans att komma in i matchen och få lite självförtroende när Siseko gick in mot mitten från sin kant och sedan med både kraft och fin teknik tog sig genom deras försvar och kom ensam med målvakten i sin löpning mot mål. En av deras försvarare hann dock upp honom och gjorde en perfekt brytning bakifrån precis innan Siseko skulle skjuta och istället för en reducering till 2-1 gick Borstahusen direkt upp och utökade alltså istället på sin ledning.

Sedan vi jämnat ut spelet och stabiliserat oss lite bättre i våra positioner,var vi fortfarande tvåa på de flesta bollarna och förlorade i princip allt i luften. När vi någon gång vann en luftduell hamnade nicken dessutom nästan undantagslöst hos motståndarna. Halvleken avslutades sedan med att vi fick straff sedan Henke blivit fälld på sin väg mot målet. Från åskådarplats såg det ut som att ingen riktigt ville lägga den (vår ordinarie stensäkra straffläggare Jonas saknades ju för dagen) men så var det kanske inte. Det dröjde i alla fall en god stund innan Oskar W stegade fram och hur elegant som helst dunkade upp den i krysset.

Våra förhoppningar att efter denna lyckade avslutning på första halvlek kunna sätta lite nerv i matchen kom snabbt på skam när Borstahusen ökade på till 4-1 redan i den 50:e minuten efter en av många framgångsrika dribblingsräder längs kanten följd av inspel tätt framför mål.

Naturligtvis måste det ha spelat in att Borstahusenspelarna trodde att matchen var över och därför gick ner lite i intensitet men vi fick nu allt mer att säga till om och lyckades faktiskt långa perioder låsa fast bollen på deras planhalva. Vi blev dock avblåsta för offside flera gånger när vi kom numerärt överlägsna mot målet, ibland efter egna och ibland efter linjedomarens misstag.

Sista halvtimmen präglades av mycket målchanser åt båda håll men medan de nästan varje gång kom till avslut på mål – de hade t.ex. i den 66:e min ett långskott i ribban där Mikael också tvingades till en suverän räddning på returen – medan vårt spelövertag utöver offsideavblåsningarna bara resulterade i en oändlig mängd hörnor och vid de bästa lägena bollar strax utanfö eller över målramen (se statistik nedan!!). Vissa saker som kännetecknade första timmen var tyvärr fortfarande ganska bestående. Trots att vi nu låg närmare varann var passningsspelet slarvigt och även luftspelet var fortsatt dåligt. Avbytarna gjorde alla riktigt bra insatser när de kom in och detta att få in fyra friska spelare bidrog säkert en hel del till vår fina slutforcering.

Totalt sett en solklart rättvis Borstahusenseger, om än lite väl stor, även om vi kanske kunde ha skakat dem med en bättre första dryga timme eftersom deras försvar inte verkade lika bra som deras oftast mycket fina offensiva spel med särskilt 2-3 spelare som stack ut ordentligt. Spelmässigt hade alltså vår insats rätt stora likheter med förra veckans såtillvida att vi efter en dessförinnan tämligen medioker insats spelade riktigt bra sista 35-40 minuterna, även om naturligtvis en viss nonchalans och bekvämlighet från våra motståndare utifrån deras stora ledning spelade in den här gången.

Statistik. Hörnor: 9-7 Avslut på mål: 1-13 Avslut utanför: 4-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Marius Selvik Bentzon 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 1 0 0
Philip Hansson 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Siseko Matshoba 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 18 aug 2018, 13:00 AIF Barrikaden - Borstahusens BK 2 - 4